Overslaan en naar de inhoud gaan
Onderwijs nieuws

Thema's vooruitbestellen

Wil je het komende schooljaar thematisch aan de slag met Samsam? Bestel dan de themanummers van Samsam vooruit.

Thema's 2021/2022

De thema's Podium, Verhuizen en Japan zijn nu alvast te bestellen. Een pakket kost € 19,50 inclusief verzendkosten en bestaat uit 30 tijdschriften, de lesinstructie en verwerkingsopdrachten. Het lesmateriaal van Samsam wordt aangeboden op twee niveaus (groep 5/6 en 7/8). 

16 September 2021          

Podium

Solidariteit

11 November 2021

Verhuizen

Globalisering

13 Januari 2022

Japan

Vrijheid en gelijkheid + Globalisering         

Maart 2022

Ruzie

Macht en inspraak

Mei 2022

Gezond              

Technologisch burgerschap

 

Voordelen van een abonnement

Naast thema's los bestellen kun je ook voor de school een abonnement op Samsam afsluiten. Met dit abonnement heb je alles in huis om burgerschap structureel in de klas in te zetten. Een abonnement bestaat uit 10 lessen burgerschap: in de maanden dat Samsam niet verschijnt, ontvang je een digitale les met een startvideo en verwerkingsopdrachten. Met deze tien lessen behandelen we de tien bouwstenen voor burgerschap: vrijheid en gelijkheid, macht en inspraak, democratische cultuur, identiteit, diversiteit, solidariteit, digitaal samenleven, duurzaamheid, globalisering en technologisch burgerschap. 

Met de lessen burgerschap van Samsam leren kinderen kennis en vaardigheden die ook bij andere vakken van pas komen en die ze aan het denken zet over de maatschappij waarin ze leven en hun rol daarin. Ze leren onder andere over:

  • De democratische rechtsstaat, culturen en duurzaamheid 
  • Omgaan met diversiteit en het herkennen van eigen vooroordelen
  • Verplaatsen in een ander en het zoeken naar verbindingen 
  • Verantwoordelijkheid nemen voor de eigen omgeving
  • Luisteren, discussiëren en samenwerken

Naast de maandelijkse lessen, heb je met een abonnement ook toegang tot het archief van Samsam, met maar liefst 60 lessen om uit te kiezen. 

samsam burgerschap voorbeeld lesmateriaal

Reacties: 1

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
carine
13 juni 2021, 7:30
Al jaren heb ik een abonnement op Samsam en gebruik het gretig voor mijn lessen N.C. Zedenleer. Super! De getuigenissen, foto's, kruiswoordraadsels, woordzoekers en mopjes maken dat het luchtig te verteren is en toch stof tot nadenken, schrijven en discussiëren biedt. Echt bedankt!
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.