Overslaan en naar de inhoud gaan
Tips voor burgerschapsonderwijs

Bestel het themanummer Podium

Durven jouw leerlingen in de schijnwerpers te staan en letterlijk het woord te nemen? In themanummer Podium van Samsam vertellen kinderen uit verschillende landen hoe zij hun stem laten horen tegen onrecht in de wereld óf omdat ze willen opkomen voor hun eigen situatie.

Met deze verhalen en de lesopdrachten doen leerlingen (groep 5 t/m 8) inspiratie op en gaan ze zelf aan de slag. De lesopdrachten bij dit themanummer behandelen het bouwsteen solidariteit: leerlingen leren onrechtvaardigheid te herkennen en benoemen.

Dit lespakket burgerschap bestaat uit:
•    1 maand toegang tot de online omgeving van Samsam (met lessen burgerschap)
•    30 exemplaren van het tijdschrift Samsam Podium
•    Prentenboek van spoken word artiest Amanda Gorman - Zo Klinkt Verandering
•    Extra: Lesbrief om het prentenboek in de klas te behandelen
•    Extra: 30 Kidsweek-kranten

En dat voor € 25,-!

Het pakket wordt op 16 september geleverd. Vanaf 13 september heb je toegang tot het online lesmateriaal. 

Het prentenboek wordt in week 39 geleverd. 

Over Amanda Gorman

In haar eerste kinderboek, Zo klinkt Verandering, roept de veelgeprezen Amanda Gorman iedereen op om je kracht te gebruiken om een verschil te maken in de wereld, in je omgeving en vooral in jezelf. Zo Klinkt Verandering is een boek dat belangrijke thema’s als diversiteit, inclusiviteit en je dromen waarmaken op een toegankelijke manier beschrijft. De kleurrijke illustraties, liederrijke teksten en inspirerende boodschap maken dit boek tot een feest voor jong en oud!

Lees meer >

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.