Overslaan en naar de inhoud gaan
Onderwijs nieuws

Webinars

De (onderwijs)redactie verzorgt bij elke editie van Samsam een webinar. Hierin vertellen zij kort hoe het nummer tot stand is gekomen, welke keuzes zij hebben gemaakt en hoe u de lessen optimaal kunt inzetten in de klas.

Democratie

Elke stem telt! En het volk beslist mee hoe het land geregeerd wordt. Dit zijn twee belangrijke onderdelen van een democratie. 17 Maart is het weer tijd voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Iedereen van 18 jaar en ouder mag dan naar de stembus. Bij het themanummer over democratie hebben we drie lessen gemaakt: over democratie, over verkiezingen en over verkiezingen in het buitenland. 

Taal - 13 januari - 14 uur

Taal is een wezenlijk onderdeel van onze cultuur en identiteit. Het zorgt voor verbinding met anderen die dezelfde taal spreken. Tegelijkertijd kan het lastig zijn bij een groep te horen als je de taal juist niet spreekt. Globalisering zorgt ervoor dat we aan de ene kant meer in contact komen met verschillende talen, maar ook dat er talen dreigen te verdwijnen. 


 

Media - 11 november - 14 uur

Juist in deze tijd waarin nepnieuws soms moeilijk te herkennen is en mensen hun vertrouwen in de media lijken te verliezen, is het belangrijk met leerlingen in gesprek te gaan over hun media-gebruik en ze te informeren over het belang van persvrijheid.

ERBIJ - 9 september 14 uur

Wat doen jouw leerlingen als er iemand in de klas gepest of uitgesloten wordt? In dit webinar vertellen Karin (redacteur) en Femke (onderwijs) hoe de verhalen in deze editie tot stand zijn gekomen, welke keuzes er zijn gemaakt en hoe de lessen zijn opgebouwd. We geven tip over hoe de lessen nog effectiever ingezet kunnen worden.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.