Overslaan en naar de inhoud gaan
Win

Maak kans op een cursus rouw in de klas!

In het magazine 'De dood' van Samsam gingen we in gesprek met Esther Ruël Engelman, rouwbegeleider bij Mijn gouden traan. Zij is ook leerkracht in het onderwijs en zit vol tips over hoe om te gaan met rouw in de klas. Je maakt nu kans op een cursus van Esther! Lees snel verder hoe je meedoet.
Esther is rouwbegeleider en leerkracht in het onderwijs.

In november 2022 verscheen het themanummer ‘De dood’ van Samsam. Geloof jij in een hemel of de hel? Of dat je ziel na dit leven terugkomt op aarde? Hoe mensen denken over de dood en welke rituelen ze uitvoeren, zegt veel over hun identiteit. Het is onderdeel van hun cultuur of religie en het bepaalt wie ze zijn en waar ze bij horen.

In het magazine 'De dood' komen kinderen aan het woord die vertellen over welke rol de dood speelt in hun leven. We behandelen belangrijke vragen als: Hoe gaan we wereldwijd om met de dood? Welke rituelen komen erbij kijken? En welke taboes rusten er op de dood? We gingen in gesprek met Esther Ruël Engelman, rouwbegeleider bij Mijn gouden traan. Zij is ook leerkracht in het onderwijs en zit vol tips over hoe om te gaan met rouw in de klas. Benieuwd naar haar tips? Lees dan dit interview. De ‘gouden traan’ geeft niet alleen het verdriet maar ook de kracht van het kind weer. De missie van Esther is om deze gouden tranen te laten glinsteren. Bekijk ook de video van Jaimy die veel aan de tips van Esther heeft.

Kans maken op een cursus rouw in de klas van Esther? Lees snel verder!

Speciaal voor Samsam hebben we een mooie actie: iedereen die het lespakket van 'De dood' heeft aangeschaft of gaat aanschaffen, maakt kans op een cursus rouw in de klas van Esther! We vergeven 5x een gratis training en 5x een training met 50% korting. Een mooi moment om aan de slag te gaan met dit onderwerp in de klas. Misschien heb je er al mee te maken (gehad) of vind je het fijn om je meer te verdiepen. Tijdens deze cursus leer je meer over rouw in het algemeen, rouw bij kinderen, de plek van de dood en rouw op school en jouw rol als leerkracht. Bekijk alle details over de training hier.

Esther helpt leerkrachten steun te bieden aan kinderen en het bespreekbaar te maken. ‘’Leren over de dood, geeft het leven zoveel meer betekenis. Het levensverhaal van een kind is, zo jong als ze zijn, voorgoed veranderd, al zijn ze zich er nog niet altijd van bewust. Erkenning kan het verschil maken voor de verdere ontwikkeling,’’ aldus Esther.

Hoe doe je mee?

  • Let op: we verloten 5x een gratis training en 5x een training met 50% korting. Je ontvangt vooraf in je mail het ‘Gouden tranen handboek’.
  • Stuur je factuur van het lespakket van ‘De dood’ op naar info@samsam.net o.v.v. ‘Actie Mijn gouden traan’ en zet erbij waarom je de training graag zou willen winnen.
  • Je kunt meedoen t/m 11 december 2022. Hierna krijg je in de week van 12 december per mail uitslag over de actie.
  • Nadat je te horen hebt gekregen of je hebt gewonnen, heb je 2 maanden de tijd om de training in te plannen/ te volgen. De cursus is volledig online en de video's zijn in je eigen tijd te bekijken. Je kunt de cursus dus zelf inplannen. We koppelen je direct aan Esther voor de toegang.

We hopen dat je meedoet met deze bijzondere en mooie actie! Laat de gouden tranen glinsteren.

Meer informatie over Mijn gouden traan en het werk van Esther vind je op www.mijngoudentraan.nl