Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Goed (ruzie) maken

Overal ter wereld maken goede vrienden wel eens ruzie. Boris en de Ismar (allebei 12) uit Sarajevo in Bosnië en Herzegovina in ieder geval wel.In deze stad woedde zo'n twintig jaar geleden een burgeroorlog tussen moslims en christenen. Boris is christen en Ismar is moslim, maar dat is voor hen geen enkele reden om ruzie te maken. Bij hen gaan ruzies om heel andere dingen.

Boris gaat nooit schelden

“Meisjes maken al ruzie met elkaar als ze dezelfde jurk dragen. Of ze schelden elkaar uit voor dikzak. Zo zijn wij niet. Wij maken alleen wel eens ruzie over wie gewonnen heeft met gamen.”

BHerzegowina_ontmoeting_Ismar
''Ik scheld nooit''

Ismar wordt snel boos

“Ik word nogal snel boos, maar het fijne aan Boris is dat hij me accepteert zoals ik ben. Als we ruzie gehad hebben, dan praten we even niet met elkaar. Maar de dag erna gaan we weer basketballen. Alsof er niets is gebeurd.”

BHerzegowina_ontmoeting_Boris

Verdeling

Bosnië en Herzegovina is een land in het zuidoosten van Europa. De hoofdstad is Sarajevo. De drie grootste bevolkingsgroepen in het land raakten in 1992 met elkaar in oorlog.

Herstelde stad De vrienden Boris en Ismar geven een rondleiding door Sarajevo. Deze stad werd tijdens de Bosnische burgeroorlog voortdurend belegerd. Duizenden bewoners werden gedood en tienduizenden raakten gewond. Bijna elk gebouw in de stad was be

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.